Info cumparator

Cumparatorul este persoana fizica sau juridica, ce achizitioneaza o proprietate, indiferent de natura nevoilor ce il determina sa faca acel lucru.

Putem sa fim cumparatori atunci cand avem nevoie de un spatiu locativ cu destinatie de locuire in nume propriu, sau atunci cand vrem sa facem o investitie prin care ulterior sa avem venituri prin inchiriere, sau putem sa fim cumparatori – jucatori, atunci cand facem achizitii in scopul revanzarii si a obtinerii de profit prin diferenta de pret obtinut. Fiecare categorie in parte are o alta optica dupa care trebuie sa va ghidati:

1) achizitia spatiului in scopul folosirii de locuinta: acest pas este unul dificil; fiecare dintre noi avem o latura interioara prin care dorim sa obtinem tot ce ne dorim, cu posibilitatea de a plati cat mai putin, sperand ca acest lucru se va intampla. Dar, rare sunt situatiile in care gasim acest raport. De cele mai multe ori atunci cand suntem cumparatori, fiecare dintre noi devine suspicios in discutiile cu agentii imobiliari, nu comunicam in mod real posibilitatea financiara pe care o avem alocata in scopul achizitiei, si cerem sa ni se ofere ceva ce pare imposibil chiar si din punctul nostru de vedere. Aceasta latura a scepticismului din colaborarea agent imobiliar – cumparator, ingreuneaza procesul de achizitie imobiliara, si va poate face sa pierdeti din vedere pe dumneavoastra cumparatorii, un imobil bun ce vi se potrivea. Fiecare cumparator in parte, pana sa ajunga sa achizitioneze imobilul mult dorit, consuma foarte mult timp pt vizionari; de multe ori acestea se repeta ca si locatii, are impresia ca nu este inteles (si de cele mai multe ori asa se si intampla), la un moment dat este tentat sa caute ca si “persoana fizica”, dar iar va fi dezamagit pt ca va da de proprietari care nu sunt pregatiti pe tema vanzarii si tot asa. De aceea cel mai indicat pt a rentabiliza intentia de achizitie a unei proprietati, este sa apelati la persoane pregatite in acest domeniu de activitate, capabile sa va consilieze inainte de toate, sa va acorde atentia si importanta necesara, sa va simtiti intelesi si sa va ofere cea mai buna varianta pt dumeavoastra si cel mai bun raport pret calitate. Normal ca acum nu puteti sa ziceti decat: “asta isi vrea decat banii de comision, ce ar putea sa spuna?!” dar daca a-ti lasa deoparte aceasta presupuner poate v-ati da seama de adevar abia dupa ce faceti tranzactia in sine, cand fiecare dintre dumneavoastra are posibilitatea sa se convinga de actiunea facuta. Deci,abia atunci puteti eticheta si tot atunci,va veti da seama ca acel comision platit agentiei este bine meritat.

2) motivul achizitiei in scopul inchirierii: aceasta categorie este mai clara: intentia de achizitie este in scopul obtinerii de venituri si at cei interesati de astefel de afaceri sunt canalizati pe anumite zone
ce produc rezultate si se orienteaza catre tipuri de imobile bine gandite, raportate cu bugetul pregatit.

3) cumparatorii jucatori: in aceasta categorie sunt inclusi cei care au capital cash dornici de venituri suplimentare fata de dobanzile oferite de institutiile bancare. Aceasta categorie de investitori este cea care si
cantareste cel mai bine decizia de a face sau nu o tranzactie, cantareste “la rece” fiecare aspect al achizitiei si are avantajul de a obtine cele mai bune negocieri pe fondul relaxarii si al banilor disponibili imediat. Indiferent de motivatia achizitiei fiecare cumparator trebuie sa isi cunoasca drepturile si obligatiile ce le are, sumele datorate a fi platite catre notariat, catre agentia imobiliara, si la fel ca un vanzator trebuie sa aiba la indemana variante de comparatie pentru a putea lua cele mai bune decizii.